torsdag 8 oktober 2015

Bananflugor

De är små och irriterande de små flugorna. Jag brukar ställa fram en liten skål med en vatten där jag har blandat i lite vinäger och honung eller sirap, sen avslutar jag med en droppe diskmedel. Det brukar funka väldigt bra de gångerna jag märker att min lägenhet får ett ovälkomnande besök av dem men det är ett av många tricks. Jag har sökt runt efter olika tips att bli av med dessa bananflugor och ett jag måste prova sen är att lägga ner ett lagerblad i jorden i en blomkrukan.
Många av tipsen har med städning att göra. Töm soporna ofta och se till så inga läskflaskor eller liknande står framme. Torka av bänkar.
Under rötmånaden kan man ha frukt i kylskåpet.
Annars var flera av tipsen liknande som den jag kör på med en skål eller ett litet glas med ättika, vinäger eller så och nån droppe diskmedel så att ytspänningen försvinner. Jag läste även tips om glas med tex öl i och sen plastfolie över med små hål i så flugorna kan ta sig in men sen inte ut.
Jag ska berätta sen hur det funkade med lagerblad i blommor, ska bli spännande att se om det hjälper mot bananflugor.

Nyss kom jag  hem och kollade för första gången till min amaryllis och titta, nu börjar det hända något. Jag läste det att när blomstängeln vuxit fram så kan man ta bort påsen och vattna väldigt sparsamt men jag vet inte hur högt den bör ha vuxit. Men jag tar bort pappåsen nu för blomstängeln tittar ju fram i.a.f. Jag gav den också en väldigt liten skvätt vatten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar