tisdag 16 oktober 2018

90-talskryssning

Vilken helg! Jag, Emma, Mathilda, Jenni och Sandhra åkte med Tallink Silja Galaxy i helgen nu när de hade en 90-talskryssning. 90-talsvågen som de hade döpt den till. En helg full med nostalgi. Vi sågs först i Täby centrum. Vi tänkte att vi tar en fika där och Sandhra behövde köpa ett linne att ha under sin nya tröja.

Sen åkte vi hem till Mathilda, det var första gången som jag var hem till deras nya hus. De har bott där ett tag nu men renoverat för fullt i huset och det finns fortfarande en del kvar att göra men det har kommit långt och det kommer att bli så fint där.
Emma skulle färga slingor i håret och jag fick hjälpa henne. Lite pillergöra men det var kul.

Mathilda hade lagat en god indisk gryta och en jättegod ananaspaj till efterrätt.

Båten skulle inte gå förrän kl 19:30 sen, sent men det var kul att vi sågs tidigt så vi även hann umgås där under dagen innan.

Sen när vi kom fram till terminalen var det verkligen jättemycket folk. Alla verkade på så himla bra humör och de flesta kändes som att de var runt vår ålder samt lite äldre. Vi var glada över att vi hade tagit den andra sittningen, den kl 20:30 för 19:30 då var det nog tight med tiden. Det tog lång tid innan vi kom på för de gick igenom allas väskor och det var bra många som försökte smuggla med alkohol in.

Maten var jättegod på buffén. De har mycket vegetariskt. Vi åt och njöt och hade ingen brådska alls. Dörrarna till Starlight skulle öppnas kl 22:30.

Då spelade en jättebra DJ en massa 90-talslåtar och sen kl 00:00 började banden spela. Först ut var Basic Element, sen resten. MAXX, Black Box, Da Buzz och La Bouche. Så kul att höra alla dessa låtar man dansat så mycket till förut.

Vi tyckte det var konstigt först att man delat upp det. Att en del spelade på lördagen och sen några under söndagen. De flesta skulle dansa på under lördag och sen säkert vara alldeles för trötta på söndagen. Men tji fick vi.
Vi dansade från lördag kväll och jag gick ner till hytten ca 05:30 på söndag morgon. Då hade Jenni Emma och Sandra nyss kommit ner och nån halvtimme senare kom Mathilda ner också. Då var jag alldeles hes om rösten efter att ha sjungit med så mycket i alla låtarna.

Skönt nog somnade jag rätt snabbt men sen blev det inte så många timmar. Vi vaknade till vid kl 10 men försökte somna om och halvsov till runt 11-12. Då gick vi upp och gjorde oss i ordning för brunch.

Sen blev det att vi kollade runt lite på båten, kollade till relaxen men där hade de bara som en liten pool och bastu då. Vi var sugna på jacuzzi så vi hoppade det.
Kl 15:00 sen så började Ian Van Dahl spela, en dj. Det var jättemycket folk där och som dansade ändå. Vi vart lite förvånade. Men vi for upp på dansgolvet vi med. Under söndagen sen spelade Look Twice, Pandora, Günther och Haddaway.





Liten fundersam blev jag när Look Twice spelade och jag tyckte att Patrik där kändes bekant, det är ju Patrik Wincent som nu är med i lyxfällan. Var lite roligt för hade inte alls kopplat honom till Look twice men han var väl typ 20 då när de slog igenom.

När Haddaway spelat sin låt tänkte vi käka middag innan vi kommer fram men restaurangerna hade hunnit stänga. Så tråkig pastasallad med torr kyckling vart det. Vi som hade sett fram emot hamburgare med sötpotatispommes. Men vi fick i oss nåt i.a.f.


Det gick att snabbt att komma ut ur båten sen när vi var framme. Bara att köra hemåt efter en riktigt lyckad helg. Under söndagen gjorde de reklam för nästa kryssning. De ska visst ha en till 90-talskryssning i maj nästa år. Kanske att vi åker med den också. De artister som är klara nu är KLF, Herbie, SNAP!, DJ Aligator och Leila K.

Idag så ska jag och Sandra från jobbet gå på teater. Hon slutar den sista oktober och vi ville hitta på nåt innan dess. Vi ska passande nog se på En advokats död. Jag tror det kommer att bli intressant och väldigt roligt. Middag ingår också. Om vi orkar pratade vi om att avsluta kvällen med en drink på Miss Voon sen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar