torsdag 27 september 2018

Svampplock

I helgen som var så åkte jag och Maria tidigt ut till hennes stuga borta mot Älvkarleby. Vi började med en värmande kopp te innan vi gick ut i skogen för att leta svamp. Maria är uppvuxen där ute kan man säga, hela sommarloven var de där ute och mycket på hösten. Så platsen kan hon ut och innan samt är väldigt duktig på vad allt heter och så som växer där ute. Hon berättade om en del svampar vi såg och detta tycker jag är så kul.



Det vi plockade mest denna helg blev rödgul trumpetsvamp och oj vad mycket det fanns där ute. Vi såg även väldigt mycket smått som vi lämnade så de kan växa till sig och plockas sen.

Sen satte vi oss med våra bujos och pysslade tills det blev dags att hämta Patrik. Vi beställde med oss thaimat och sen satt vi med ett näst intill omöjligt pussel. Bara 300 bitar men det svåra var att alla bitar innanför ramen var typ likadana samt att de bara sitter ihop lite uppe och nere, ej på sidorna.

Dagen efter sen så gick vi ut med Patrik och plockade lite lingon, blåbär och svamp. Då hittade jag även några trattkantareller och Maria visade oss taggsvamp som jag plockade på mig lite och stekte hemma sen till en omelett.


Jättemysig helg och dit upp blir det fler gånger.

Man har nu gått ut med att årets perenn 2019 är purpurmejram. Purpurmejram 'Herrenhausen' för att vara exakt. Väldoftande fjärilsmagnet.

Jag lyckades bli förkyld också passande nog till rosa bandet-loppet på söndag. Men tur nog så känns det som att det nästan försvunnit. Så jag hoppas det ändå ska gå bra. Jessica och Sara kommer upp nu på lördag så vi kan umgås och sen åka in i god tid på söndag. Känns spännande och lite nervöst. Helgen verkar bli fin iaf.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar