torsdag 28 juli 2016

En sväng förbi 4H

Igår var jag hem till Patrik och vi grillade kyckling och kycklingburgare. Så gott. Firade honom också då han fyllde år i söndags. Timmarna gick så fort och hann precis med sista bussen hem sen. Snart ska han till Kroatien och när han är hemma sen igen har vi en del bio-filmer vi vill se. Tror augusti kommer att bli en bio-månad för oss med allt vi vill se.

Innan jag åkte till Patrik åkte jag upp till 4H Gränby. Jag har varit sugen på att åka förbi där ett tag och det ser nästan likadant ut som när jag var liten. Mysigt att gå runt där och titta på alla dalta djur. Oturligt nog hade caféet hunnit stänga när jag var där så jag tog en kopp kaffe inne på gränby centrum sen innan jag handlade till grillkvällen där.






I morse lagade jag till rödvinbärschutney med vinbär från min lott. Jag hittade ett recept där man skulle lägga 5dl vinbär, 1dl socker och en hackad röd chili i en kastrull och kola 5-10 min. Men sen hittade jag andra där man skulle ha i lite vitvinsvinäger och koka 30min. Så jag kombinerade recepten och la till en skvätt vitvinsvinäger och lät den sjuda i 20min. Har inte smakat på den än men ser fram emot att se hur den smakar sen.


Senare sen så åkte jag med pappa ut till Örbyhus. De skulle grilla och David, Filip och Jenny skulle också komma ut. Vi hann precis grilla klart när regnet kom så kaffe blev det inomhus sen. Tur nog ska det bli fint väder imorn igen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar