måndag 12 september 2016

Kulturnatten

I lördags mötte jag upp mamma, Pernilla och tjejerna vid stationen. Elsa och mamma skulle till Stockholm och jag och Wilma skulle gå runt på kulturnatten.
Vi sågs kl 10 och det mesta började inte förrän kanske runt 11-12 så vi hade lite tid att fördriva först och då tog vi och spelade Pokemon go. Wilma vart helt lyrisk, så mycket det fanns här i Uppsala till skillnad mot Örbyhus och hon hittade så många nya Pokemons. En bra start.
Sen gick vi till Stadsbiblioteket för att hämta ut biljetter till sagovandringen. Första sagovandringen började kl 12 så innan dess passade vi då på att gå till Läslusensa barnbokhandel där de hade bokdamm. Här var Wilma så duktig. Kön var lång och gick långsamt framåt. Tror vi fick köa i 40min innan det var Wilmas tur. Hon fick tur nog en bok hon inte läst förut och som verkade spännande.
Sen fick vi skynda oss till bibblan för sagovandringen. Den var mysig att gå, de flesta kanske var lite mindre men 1-2 till såg ut att vara i Wilmas ålder. De hade som olika stopp runt biblioteket och vi träffade på Rödluvan, en häxa, Lille Skutt och ett troll. I början skulle man träffa en prinsessa men vi kom lite sent och missade början men det gjorde nog inget.

Sen gick vi till Orangeriet vid Linnéträdgården för där skulle man få prova på origami. Detta var så kul och vi hann vika en del.




Fast vi kunde inte stanna där alltför länge för nu var det dags för cirkus. Uppsala ungdomscirkus hade en miniföreställning och de var så duktiga. Jag tror att nästa år vill Wilma då dit när man kan prova på olika saker där.


Nu skulle vi bort en liten bit, till Bror Hjorts hus. Där kunde man få göra lerfigurer och lysande varelser i källaren. Lerfigurerna satt man ute i trädgården och gjorde. Jättemysigt att sitta ute i solen och pyssla. tyvärr glömde jag fota där men här är en bild på Wilmas sovande räv.

Sen gick man ner till ett mörkt rum i källaren och med speciella lampor kunde man göra dessa lysande teckningar. Wilmas är den fyrkantiga teckningen. Där sover räven och man ser en måne och stjärnor.

Evolutionsmuseet ligger där alldeles i närheten så vi passade på att kolla på lite dinosaurieskelett när vi ändå var där borta.




Vi tog bussen ner mot stan och nära Upplandsmuseet ligger Hemslöjden, där kunde man få prova på lite allt möjligt och Wilma och jag gjorde en varsin lyckoamulett.



Detta var inget som vi hade planerat men vi såg att de hade teprovning borta vid Godsmagasinet, inne på Kaleido, och bestämde oss för att gå dit. Vi fick prova 3 olika teer och båda var överens om att det sista teet, som tillverkats i norra Kina, var det godaste. Fast Wilma sa det att hennes favorit är ändå det smaksatte teet med cupcake-smak.

Sen tänkte vi lämna av lite av det vi gjort borta vid mitt jobb och när vi gick åt det håller såg vi att inne vid Stadsteatern kunde man prova olika masker och hattar bl.a. Så självklart ville vi in dit och prova lite.







Efter att vi lämnat av allt så var vi hungriga. Klockan var 18:30 fast vi hade inte blivit hungriga förrän nu. Wilma fick välja och vi åt kinabuffé till middag. Proppmätta vart vi.

Vi gick sen och hämtade våra saker och innan den årliga eldshowen började hyrde vi en film borta på Hemmakväll och köpte lite godis. Kollade på showen en stund och köpte sen brända mandlar innan vi åkte hemåt för en myskväll.

En riktigt rolig dag och det var så kul med lite egentid med systerdottern.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar