måndag 28 maj 2018

Korv, odlingslott och rabarber

Det har hunnits med en del nu i helgen. Jag har sköljt av alla blommor och pelargoner ute på balkongen. Bort med pollen. Sen passade jag på att se över vilka som behövde planteras om och det vart en del.

Sen i lördags vart det korv a la carte hos mamma och Hasse. Firade att Hasse fyllt år och mamma på mors dag, eller mors dag var igår så lite i förskott. Det var så skönt att kunna sitta ute.


Pernilla visade mamma hur man skulle klippa Hasses hår med hårtrimmern.

En riktigt skön lördag. Eller helg med för den delen. Det fina vädret fortsatte under söndagen. Då åkte jag tidigt ut till lotten för här skulle det rensas ogräs.

Det gick rätt fort ändå och jag kände att jag kunde ta det lugn med många kaffepauser och bara njuta också. Först rensade jag i nya rabatten och så tog jag en kaffepaus. Jätteskönt att göra så och känna att jag inte behövde stressa på för att hinna med allt.

Min fina trädgårdsruta jag läste fel om, trodde att den skulle kunna bli upp emot 50cm men den kan bli 250cm. Får nog köpa ett stöd till den sen om den växer på så pass.

Irisarna kommer nog att börja blomma snart. Här ser man att de lila bladen sticker fram och min andra gula. Sen vann jag förut en liten iris som ska gå i grå/blå och det tycker jag syns på den.



Jag tog även med liljan som jag vann på STA jubileumsmiddag. Den får stå bredvid min andra lilja som roligt nog verkar trivas bra där..

Några fler blombilder här.














Sen plockade jag rabarber och gjorde rabarberkräm när jag kom hem sen. Så gott.


Igår chattade jag med Jessica. Vi pratade om löpning då hon kommit igång nyligen. Hon springer ca 3km nu med hunden men lyckades 5km en gång här också. Jättebra gjort. Så nu är hon peppad och vill köra tjejklassikern sen och frågade om jag ville haka på. Det är något jag själv tänkt på och skulle vilja göra. Måste verkligen träna på med skidor och simningen har jag ingen aning om hur långt jag klarar. Men vi ska iaf köra Rosa bandet-loppet i September. Vi ska anmäla oss idag. Det ska bli kul och ha det som mål, så blir det roligt att köra på nu ordentligt med löpningen. Roligare när man är 2 också.

Jag kollade hur vädret verkar bli för mig och Jessica i Italien.. Vi åker ju nu på fredag så det närmar sig. Det har regnat en del på sistone men jag hoppas så att det stämmer som det ser ut nu. Sol och moln med grader runt 15-17. Jag håller tummar och tår för vill att vi ska klara oss från regn.

Dags att ta upp resväskan och börja packa. Mamma ska komma förbi i veckan och så ska jag visa vilka blommor som tex behöver sprayas med vatten och vart kattmaten är till katterna och så. Jag ska åka in i god tid på fredag, planet avgår från Skavsta så det blir en bit att åka. Men jag har förköpt biljett till parkeringen för det vart så mycket billigare att göra det på hemsidan än att sen göra det på plats.
Vi tänkte käka innan vi åker, flyget går 17:50 och vi kommer att komma fram sent sen till Valtourneche. Men som jag längtar nu, ska bli så kul att komma iväg snart-

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar