torsdag 8 juni 2017

Köpenhamn dag 3 och min födelsedag

Jag hinner med att skriva om dag 3 också men tänkte att det nog är lättast att dela upp inläggen ändå och ta var dag för sig när det finns mycket att skriva om.

Dag 3, den 4 juni och jag fyllde 35 år. Det enda jag visste var att idag hade Patrik bokat bod någonstans på kvällen. Vad det blev kommer sen.
Vi började dagen med en lyxig frukost på Paludan's Book & Café. Jättefin miljö och så gott det var. En av Patriks favoritcaféer och jag förstår verkligen varför.



Efter frukosten promenerade vi bort mot Designmuseumet. Japan och Danmark firar i år 150år, av deras diplomatiska relation. Vet inte om jag översatte det helt rätt nu, diplomatic relations. Det märktes även på museet där man nu har en utställning som heter "Learning from Japan". Prestigefylld japansk kollektion tillsammans med dansk inspirerad av japan.




Det var väldigt intressant att gå runt där och vad jag hade hört innan stämde, det fanns en stor kollektion där av stolar. Speciellt i ett rum.


Som vanligt blev vi fikasugna sen och gick till ett café nära parken i Fredriksberg för där skulle vi besöka Cisternerne sen. Jag tror caféet heter Rosso, eller liknande.


Cisternerne var då en upplevelse. Vi fortsätter visst med japantema då det nu är en utställning som heter The Water av en japansk arkitekt, Hiroshi Sambuichi.


Vi fick en japansk lykta med oss när vi gick ner. Det var mörkt där nere och vi tog oss fram med hjälp av lyktan och ljus som reflekterades i speglar.





Så häftigt det var där nere, alla intryck som dofter och det droppande av vatten. Hit måste man gå om man har möjlighet och får jag chansen kommer jag att gå dit på andra utställningar.


Nu började det närma sig middagsdags men vi hade lite tid att fördriva och då det tyvärr kom lite regn då och då denna dag kändes det bra med en paus inomhus och vi hamnade på det Runda Tornet. Jag har sett bilder och läst om det runda tornet men visst inte att de även har utställningar där samt att på ett ställa i mitten kan man stå på en genomskinlig skiva och blicka 25m ner. Jag är inte höjdrädd men att stå där på i det trånga utrymmet var lite läskigt.





Äntligen middagsdags och vi skulle nu gå till Sticks'n'Sushi på Tivoli Hotel. Högst upp med en fin utsikt beställde vi deras Perfect Day Sushi-meny. Passade utmärkt denna dag. Vi skålade i champagne och jag fick även en liten Dansk flagga för Patrik hade sagt vid beställningen att jag fyller år denna dag.



Maten kom i 3 omgångar och först vart det edamebönor med salt och citron, krabb-kroketter med wasabicreme och laxsachimi samt ponzu-sås. Det var så himla gott och mer skulle komma.

2a omgången blev det en massa nigiri och maki. Även här så himla gott.

Sista rätterna blev spett, vi hann börja äta upp kycklingen med chilisåsen innan jag fotade. Sen var det spett med sparris och bacon samt spett med getost och skinka. Patrik fick min getostspett för tyvärr tycker jag inte om det. Fastän vi började bli mätta måste vi ju ha dessert. De har smådesserter man får i små skålar och vi tänkte att vi tar 3 i var och delar på allt.

Vi vart visade till ett rum med gungor, så härligt. Med utsikt över vattnet. Sån där gunga skulle jag vilja ha hemma.


När vi valde mellan desserterna visade det sig att de bjöd på en, chokladkaka toppad med chokladkulor, för att det var min födelsedag. Så vi fick 7st att dela på. Det vi fick smaska på var Vit chokladmousse med lakrits toppad med bärcréme, Lakrits créme brûlée, Matchafondant, Mörka chokladkulor med kola och rostade sesamfrön, Fondant av mörk choklad, mint och toppade med karamelliserade hasselnötter och sist men inte minst cheesecake med yuzu och cruble. Så gott och vi fick i oss allt.


Innan vi gick så måste vi ju stå här, var inte lika otäckt som den vid Runda tornet.

Riktigt härlig födelsedag trots små regnskurar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar