måndag 18 september 2017

Comic Con och Jane Austin

I lördags var tjejerna och jag på g, vi skulle äntligen till Comic Con och Gamex-mässan i Kista. Vi laddade med lite lunch först. Fanns inte så mycket att välja på tyvärr, förra året hade de mer och hamburgare bl.a. men det blev pannkakor och lax för oss som inte var så tokigt. Sen blev det att spana runt och prova spel bl.a.






På ett ställe hade man ansiktsmålning och Elsa valde att bli målad som Ichigo i Bleach och Wilma valde att bli målad som en Roy Lichtenstein-tavla (en populär pop-art genre man kan se många lägga ut ansiktsmålningar och youtube-tuturials på).


Sen träffade de några av sina youtubers. Kimmypower och Ufo bl.a. och fick flera autografer.
 
Sen fick tjejerna kattöron som de verkade väldigt nöjda över. Elsa hade dem på sig igår också och de båda skulle ha dem til skolan idag.

Det var kul där borta men tycker ändå att det var roligare där förra året. Hoppas det är bättre nästa år. Men vi hade det i.a.f. väldigt roligt och det är ju huvudsaken.

När vi kände oss klara sen åkte vi ut till Östby camping där det var dags för kräftskiva. Så himla gott det var och trevligt var de.

Det blev inte jättesent för Pernilla och mig, vi gick och la oss hyffsat för sen igår åkte vi till Skokloster. Där blev det Afternoon tea och föreläsning om Jane Austin. Söta koppa och servetter. Vi hade trott att det skulle ha bjudits på mer som det brukas när det är afternoon tea så det var synd. Det var i.a.f. 3 olika snitta, en med gurka, en med äggröra och en med lax. Scones med sylt och grädde serverade de tur nog för det hör i.a.f. verkligen till. Chokladbiskvierna var väldigt goda.



Sen visade det sig att utställningen stängde kl 16 och vi var klara 20min innan så vi fick skynda oss på lite för utställningen ville vi så klart hinna med. Man hade ställt ut flera vackra kläder från de olika Jane Austin filmerna. Denna vackra mörkröda sammetsjacka med crèmefärgade muslinklänningen med tryckt mönster bar Kate Beckinsd
ale (som även spelar Lady Susan i filmen Love & Friendship  2016 efter Jane Austins novell Lade Susan) i filmen Emma från 1996.
 
 
Mr Darcys bomullsskjorta, mollskinnsbyxor och ridstövlar bars av skådespelaren Colin Firth i den minnesvärda scenen vid ett dopp i sjön vid Pemberly i BBC:s tv-serie Stolthet och fördom 1995.
 
 
Mr Darcys bruna yllerock, sidenväst, vita bomullsskjorta och mollskinnsbyxor samt ridstövlar bars av skådespelaren Matthew Macfadyen i filmen Stolthet och fördom 2005.


Elizabeth Bennets crèmefärgade brudklänning i siden bars av skådespelerskan Jennifer Ehle i BBC:S tv-serie Stolthet och fördom från 1995. Mr Darcys mörkblå yllejacket, mollskinnsbyxor och sidenväst bars av skådespelaren Colin Firth i BBC:s tv-serie Stolthet och fördom från 1995.
 
 
Igår kväll sen så såg jag på filmen Stolthet och fördom från 1995. Dessa kläder kände jag igen sen i filmen. Elinor Dashwoods klänning i crème-färgad bomullsmuslin med tryckt mönster och jacka, spencer, i silkessammet. Bars av skådespelerskan Emma Thompson. Till höger Edwars Ferras svarta yllerock, svarta knäbyxor med svarta yllestrumpor, ylleväst, crèmefärgade bomullsskjorta och skor med spännen. Bars av skådespelaren Hugh Grant.


Marianne Dashwoods vackra brudklänning med långa släp bars av Kate Winslet och Överste Brandons uniform som bars av Alan Rickman.



Sen i sista rummet, där kunde man prova kläder. Oj detta ville vi så klart hinna med och snart så skulle de stänga. Vi var sist ut och en säkerhetsvakt var snäll nog och lät oss hinna prova kläder och tog även foton på oss innan man stängde utställningsrummen.

Det var en väldigt kul dag men så synd att vi hade missat att de stängde så tidigt. Men vi var nöjda. Utställningen pågår till den 1 oktober.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar