lördag 12 augusti 2017

Fortsättningen på cykelsemestern

När jag åkte sen från Karlsborg så duggade det så det var bara att sätta på regnkläderna. Jag hade sett det sen innan att det troligtvis skulle bli regn under söndagen så det kom inte som en överraskning men det jag höll tummarna hört över var att det i.a.f. inte skulle spöregna och tur nog gjorde det i te det. Jag hade tagit med mig regnakyddet som hör till min stora fjällräven-ryggsäck och den kom väl till hands.


Jag hade fått information om det innan att efter Karlsborg nu så skulle det inte finnas något café eller så förrän jag kom till. Där finns en Ica-butik som jag köpte lite mellanmål hos. 

Nu när jag cyklade från Karlsborg skulle jag som cykla ovanför Viken och vid ett ställe skulle man kunna se ut över Vikens djupaste del, 25m djupt är det där. 

Denna dag blev det dels cyklande längs en liten väg i en skog där man på vänster sida hade en massa skyltar om militärt övningsområde, tyvärr såg jag inga militärer som övade. Där emot ett rådjur och dess unge. Råkade skrämma dem lite när jag susade fram. 

Det var inte den roligaste vägen men sen så kom en liten trevligare väg att cykla längs. Där mötte jag 2 som var ute och joggade också. 

Det blev inte så mycket fotande utan jag cyklade på där i duggregnet med Töreboda som mål. Där jag pt lunch första dagen men denna gång skulle jag äta hamburgare på Mandy's hade jag bestämt mig för och jag längtade. Blev hungrigare och hungrigare och till slut kom jag fram. Det jag inte visste var att många hade bokat bord men jag hade tur och man ordnade med ett till mig. Jag beställde månadens hamburgare Chili & cheese. Så himla god. 

Nu fick jag ny energi och fastän det börjat regna på lite mer så kände jag mig redo att cykla vidare. Minns jag det rätt var det 4,5-5km kvar bara till Hajstorp. 
När jag kommit en liten bit bara så mötte jag en andmamman och hennes söta ungar. De första angungarna som jag sett i år. Jag kom på det att jag hade en macka kvar från igår och gav dem brödbitar från den. Så glada över det verkade dem. 

Sen cyklade jag fram till Hajstorp och så skönt det skulle bli att komma in från regnet och vila mig lite. Man kunde inte boka bädd här med enkelrum. Jag fick ett på övervåningen och där uppe hade man även allrum med TV. Jag packade upp och hängde upp regnkläderna på tork samt kollade en liten stund på TV när jag sen såg att det nästan slutat regna och blev sugen på att gå ut en sväng.


Bredvid huset där jag bodde i, heter Smeden, så finns ett magasin där man säljer hantverk från lokala hantverkare. Jag köpte en liten skål och kruka till mig själv samt en skål som mamma sen fick i födelsedagspresent. Här har jag ett foto på dem samt handduken och enbärsdrycken som jag köpte i Forsvik


På andra sidan kanalen finns en smedja och jag gick dit och kikade på när smeden där jobbade. Vi vart ett litet gäng som kollade där. Det var några husbilar parkerade där vid Hajstorp med familjer som skulle sova där för natten. Här jobbar han på en ljusstake som man sen ska Kina sätta fast i väggen. 

Jag åt tacopaj där sen i deras café och en stor sallad fick man till. 

Sen tog jag en promenad innan jag gick hem och kollade sen på friidrotten innan jag gick och la mig. 

På morgonen kände jag mig utvilad och som vanligt såg jag från emot frukosten. Den serverades i caféet och består både av ekologiska och närproducerade råvaror. Man hade gjort en god gröt som jag åt med en klick sylt i. Mättande och bra innan jag sen skulle cykla vidare. 


Kändes lite tråkigt att detta skulle bli den sista dagen längs Göta kanal men samtidigt också lite skönt.  Borta bra men hemma bäst som man säger. 

Mellan Töreboda och Sjötorp finns 60st alnstenar. Sten nr 1 är i Sjötorp och nr 60 i Töreboda. Det är 1000 alnar mellan stenarna, 1 aln är ca 60cm. Bondens oxar drog båtar mellan uppmätta sträckor och tjänade en extra peng.

Framme till slut i Sjötorp och det gick smidigt att lämna in cykeln och så.

Innan jag åkte från Hajstorp så hade jag funderat mycket på om jag skulle ta en avstickare innan jag åkte hemåt. Mariestad ligger ju nära Sjötorp och Karlsborg ligger inte så långt ifrån men jag kände att något med trädgård ville jag besöka. Så jag skrev i en grupp på Facebook och frågade om tips. Fick bla tips om Åsby Café och Trädgård samt Bürgers växtgård. Jag bestämde mig för Åsby och tur var det. Varför ska jag berätta sen. 
När jag sen närmade mig Örebro såg jag reklam för Titanic - The exekution. Kom på att den hade jag hört talas om och den skulle vara kul att se. Så jag vek och och gick på den. Väldigt intressant. Pågår t.o.m. 27 augusti så får ni chans att se den kan jag verkligen rekommendera den. Tyvärr fick man inte fota där inne. 

Sen åkte jag vidare till Åsby. Det var så fint och stort där. En stor del men inredning och både en stor del inne och ute hade man en massa fina växter. Jag tog en väldigt sen lunch innan jag sen gick vidare och kollade på blommorna utanför. 






De hade bra priser och nu lite slutet på säsongen så reade de ut en massa blommor och jag hittade 9 växter som fick följa med mig hem och som dels skulle planteras på min nya rabatt på lotten. Dessa 3 plantor heter, från vänster, Blodfingerört (rea 20kr), Kantnepeta (49kr ord. Pris) och Ananassalvia (rea 15kr).

Kantnepeta , även kallad kattmynta, köpte jag i hopp om att katterna ska gilla den. Katten Barbro borta vid Åsby älskar dessa plantor och hoppade gärna upp bland dem.

Jag planterade den i en kruka för att ha på balkongen samt Ananassalvia som inte är vinterhärdig.

Jag la ner Blodfingerörten här och till höger om den har vi fina Violrutan (rea 25kr) och en dvärgastilde (ord. pris 49kr). Jag har alltid tyckt att astilben är fin men hög, visste inte att det finns dvärgastilbe som blir 30cm och då var jag bara tvungen att köpa den.

Prydnadsgräs (rea 25kr) och fjärilsviol (rea 50kr). Fjärilsviolen ser så söt ut och den blommar ju inte nu men här kommer en bild också på en jag googlade fram.


Borstnejlika (halva priset, 69:90kr) samt Fjäderastilbe (ord. pris 49kr).

9 plantor för bara 351kr. Sen köpte jag en ny lampa till vardagsrummet också som man reade, halva priset. Jag ska där emot köpa en ny glödlampa till den sen.

Igår var jag till mamma och Hasses lott för att fira mamma. Vi åkte sen ut till min lott och planterade dem i nya rabatten. Ska sätta stenar runt den sen. Hoppas allt växer på fint där sen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar