lördag 12 december 2015

Julstjärnans dag

Idag är det julstjärnans dag och det firar jag med en bild på min fina vita julstjärna.

I morse fick jag gå upp tidigare än jag annars kanske skulle ha gjort, jag hade klipptid och det var dags att toppa håret lite och färga utväxten. Jag är så nöjd med min frisör och tycker att hon gör ett så bra jobb. Jag har varit så slarvig med mitt hår och klippte mig förut så sällan. Det märktes att håret var slitet och inte mådde bra. Nu bokar jag klipptid bar 8e vecka och jag tycker att mitt hår känns mycket bättre. Min frisör sa det idag också att det känns både tjockare och mår så mycket bättre nu.

Men det är skönt att komma upp i tid också. Jag hade lite planer för denna dag. Ta upp julgranen och sen ordna något att hänga upp mina julgransdekorationer som jag är lite extra rädd om. Utifall kattungarna får för sig att klättra upp i julgranen och välta den.
När jag kom hem efter att ha varit hos frisören hämtade jag min plastgran och tillbehör från förrådet och sen tog jag en promenad i stadsskogen. Jag tänkte försöka hitta någon gren på marken som skulle passa att hänga upp och sen dekorera med julgransdekorationerna.
Jag hittade en som jag trodde skulle kunna funka. Jag  plockade på mig lite mossa, jag hade läst på det att man får plocka mossa och lava i små mängder för hemmabruk. Jag hittade också en liten grangren på marken som inte såg så fin ut men hittade några små grenar som kanske skulle funka att dekorera med. Sen när jag kände mig färdig gick jag hem och hänge upp grenen ovanför matbordet i vardagsrummet. Där har jag kvar 2 spikar där jag hängt upp dekorationer via förut. Sådär, gren på plats.

Dags att dekorera lite med mossa. Jag knipsade av ståltråd i mindre bitar som jag sen vek som dubbelt, tänkt er hårnålar. Så satte jag mossa på en gren, tryckte ner hårlnålen i mossan och runt grenen och snurrade tråden så mossan sitter stadigt.

Sen var det bara att fortsätta att dekorera.

Nu är den nog klar. Ser lite vildvuxet ut. Ska se om det blir ok.

Dags att dekorera med julgransdekorationerna. Bara att börja hänga upp och prova sig fram.

Nu är alla uppe. Tror det blev rött ok ändå. Min nya julgranskula som jag köpte i Stockholm får hänga i mitten.


När jag ändå höll på så började jag ordna med granen. Jag tycker att det är så mysigt, alla färger och figurer och sen de små lamporna i. Nu får vi se hur länge den får stå uppe.

Mysigt i vardagsrummet nu. Sen ska det såklart hamna paket där under granen också.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar