måndag 18 april 2016

Vårt första hotell och dag 3

Natten till idag bodde vi på Hotel Landgut Horn. Ett mysigt familjeägt hotell.


Bra rum med badkar och vi fick även en liten välkomstgåva, vatten i en fin glasflaska.


Till middag fick vi en 3-rättersmiddag som startade med en svamp- och grönsakssoppa. Kött med stekt potatis och sås till huvudrätt och dessert blev pannacotta med hallon. Jättegott. Tog inga bilder då men där emot frukosten som var jättebra. Där fick man om man ville ha te välja en tepåse och lägga den i en liten minikanna som man fick fylla på sen med tevatten. Så sött.






Sen var det dags att lämna hotellet och bege oss över till Holland. Från Tyskland kom vi sen till Nederländerna och åkte igenom provinserna Groningen och sen Friesland. Mellan Friesland och Norra Holland åkte vi över 32km långa och 90m breda Nordsjövallen som stänger havet ute. Cornelis Lely låg bakom projektet men dog tyvärr innan den blev helt klar.




När vi sen kom över till Holland och åkt en bit fick vi tur nog se lite tulpaner. Men mer kommer vi förhoppningsvis se sen. Men lite ser man här iaf.


Sen åkte vi till fiskebyn Volendam där vi fick en god lunch på en plattfisk som fångats där men som inte exporteras. Vet tyvärr inte vad den heter. God var dem och flera olika tillbehör fick vi till. Ägaren till Van den Hogen, som även är ett hotell, har jobbat inom musikbranschen och inne så hängde några tavlor med skivor.
Efteråt tog vi en promenad och här kan ni även se vår guide bredvid en staty på en kvinna med gamla traditionsenliga kläder och självklart träskorna på.







Efter promenaden åkte vi till en plats, driven av en familj, som heter De Simonehoeve och där tillverkar de ost och traditionella träskor. De berättade om tillverkningen och det var både intressant och roligt då de även kunde lite svenska. Jag tyckte mycket om en rökt ost med chili.






Sen åkte vi till det hotell vi ska stanna på i tre dagar. Jättefint och ska berätta mer om det och visa mer bilder sen. Kan iaf berätta det att vi har utsikt över en inhägnad med några strutsar och en höna och tupp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar